Volgende
Vorige

De deelnemers, jullie dus

Vorig jaar mochten we een recordaantal van 107 ploegen begroeten. Vanwege de vakantieperikelen, we zijn vroeg dit jaar, nemen we genoegen met iets minder, maar nog steeds veel deelnemers: 94 in getal.

Wat valt er op aan het deelnemersveld? In elk geval dat maar liefst 11 ploegen in de buitencategorie starten, waarvan zeven het met een trio doen. Klasse en succes bikkels! Verder doet er 1 Belgisch team mee en verschijnen er 11  Duitse ploegen aan de start. Een mooi aantal, waarbij opvalt dat onze Oosterburen sterk vertegenwoordigd zijn in de buitencategorie. Zij kijken duidelijk niet op een kilometertje meer of minder.

Meer studenten en jeugd

Wat ook opvalt, en dat we zeer toejuichen, is dat er steeds meer studententeams aan de start verschijnen. Dit jaar 15 in getal, waaronder drie Duitse ploegen. Wellicht volgend jaar een aparte categorie voor jeugd- en studententeams…

Over categorieën gesproken. Het is jullie wellicht opgevallen dat na de Dames veteranen, nu ook de Heren veteranen als aparte categorie is geschrapt. Met als belangrijkste reden dat het aantal deelnemers in dit veld de laatste jaren terugliep.

Klik hier voor de deelnemerslijst!